Lavalu: Solitary High

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Marielle Woltring – med kunstnernavnet, Lavalu – er født i USA, men vokset op i Holland, hvor hun også i dag bor og huserer. Lavalu er en usædvanligt dygtig singer-songwriter, der opererer indenfor subgenren, neo-klassisk – en cross-over-genre, hvori klassisk kammermusik, folk, pop og vokaljazz mødes i nye, farverige gevandter. Og i dette tilfælde: af meget klart tilsnit. Lavalus vokalbårne sange har et mørkt skær, sender i udførelsen momentvist tankerne i retningen af sangerinder som Fiona Apple og Tori Amos, men har også sin helt egne, distinkte klang – blandt andet i kraft af Lavalus klassiske baggrund. Og dét – kombineret med sangenes lyrisk/tekstuelle tyngde – gør det hele så absolut lytteværdigt. Udtrykket er enkelt og nøgent – skabt af stemme og vokal alene! Inspirationskilderne fornemmer man – Bach, Satie, Debussy. Men også nyere navne såsom (førnævnte) Fiona Apple og Björk. Den innovative, kreative og kunstnerisk højt begavede kræfter, som de to udviser, udgår også fra Lavalu, der – hvis hun havde været amerikaner eller canadier eller brite for den sags skyld – nok allerede nu ville have haft en strålende, global karriere.

**** / 1631 Recordings / 36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share