Darrell Katz and the JCA Orchestra: Rats Live on No Evil Star

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Rats Live on No Evil Star er nok bigband-jazz i konventionel form. Musik fremelsket af en komponist, arrangør, dirigent, et stort orkester og undervejs et antal solister og gæster. Men albummet er også andet og mere: et indigneret, vredladent og politiserende værk – selv om man ikke umiddelbart kan høre det ud af den instrumentale formidling. De medfølgende tekster – og sangen, som Rebecca Shrimpton tilføjer – er stærkt politiske, imod løgne og selvviskhed, kritiske overfor navngivne personer som Donald Trump. Skrevet af Darrell Katz’ afdøde hustru, Paula Tatarunis. Det interessante er, at det lykkes Katz at sammensætte et program, der antager karakter af suite eller gennemtænkt værk. Musikken er i lange stræk ikke forceret, men voldsomt insisterende og derfor krævende. Men samtidig forløses det hele i små heller i form af soli, der ofte i øjeblikke ad gangen suger al opmærksomhed til sig – og det er ifølge et citat (i liner-notes) af Simone Weil ”den sjældneste og reneste form for generøsitet”. Og generøs – dét er albummet. Rigt på oplevelser.

****  /  JCA Recordings  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share