Josefine Cronholm: Ember

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Der herboende, svenske jazzsangerinde, Josefine Cronholm, har – siden hun begyndte på Rytmisk Konservatorium i København i 1995 – været anerkendt som et stort, stort talent. At hun er en usædvanlig god sangerinde, nu med rutine, beviser den nu 47-årige, danske svensker med sit fjerde album i eget navn, Ember. Dét er endnu et et lille mesterligt værk fra Josefine Cronholms side. Hun har selv skrevet hovedparten af sangene på albummet, der er engelsksproget, lyrisk stærkt og helt gennemgående gribende. Udtrykket er nedtonet, enkelt, stilfærdigt, men også smukt, mørkt og vedkommende. Bag sig har Cronholm saxofonisten, trompetisten, klarinettisten Torben Snekkestad, pianisten Makiko Hirabayashi, kontrabassisten Thommy Andersson og trommeslageren, percussionisten Lisbeth Diers. Og sammen formår de fem altså at lave et album, der er fantastisk flot. Blandt i alt ni numre af høj kvalitet vil jeg fremhæve nummeret, Rain, som særegent. Herpå akkompagneres Cronholm kun af bas og percussion, men det er sanseligt smukt, sensitivt,

*****  /  Stunt Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share