Harry Vetro: Northern Ranger

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Harry Vetro er en ung (24 år), men allerede bredt anerkendt trommeslager på den canadiske jazzscene. Og Northern Ranger, hans seneste projekt, er moderne jazz, der afspejler, at hans inspirationskilder er mange facetterede. Kompositionerne på projektalbummet viser, at Vetro både er et stort, originalt, kunstnerisk talent; at han både er optaget af improvisation og af tradition; og at hans materiale sender tråde ud til alle ender og kanter af det store land og dets mange befolkningsgrupper og musiske arvemasse. Et væsentlig aspekt i Vetros projekt har da også været at rejse ud, opdage og indfange tråde til denne masse. Men selv om det kan lyde halsbrækkende, grænsende til uoverskueligt at indsamle og favne tråde fra alle mulige og umulige afkroge af Canada, er hans endelige forløsning af det musiske grundmateriale naturligt sammenhængende, strømlinet og smukt. Et organisk hele bestående af elementer af klassisk musik, folkemusik og jazz – med streg under det sidste. For bundlinjen er den, at der med Northern Ranger er tale om mange facetteret moderne jazz.

****  /  Harry Vetro Music  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share