Amu: Weave

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Amu er et japansk, avantgardistisk improjazzensemble bestående af Satoko Fujii på klaver, Natsuki Tamura på trompet, Takashi Itani på percussion og Mizuki Wildenhahn i dans. Og Weave er forevigelsen af ensemblets eksperiment – en forevigelse på både lyd og billede, idet Weave både rummer en CD og en DVD. Musikken er kompleks, krævende, men også – som eksperiment – fascinerende, idet den åbner for fortolkninger, opmærksom lytten og stillingtagen. Især fascineres jeg af ensemblets fornemmelse for det dramatiske, det billedskabende, det pulserende. Der er noget sensitivt, sanseligt og sensuelt over ensemblets musik, men også noget prøvende, pågående og provokerende. For nok undersøger ensemblet mulighederne, men skal man også som lytter være med (det er noget andet som seer!), skal man indstille sig på at give los i en sjælden grad. Musikken er kalejdoskopisk, mange facetteret og meget uforudsigelig. Alt andet end mainstream. Weave er endnu et af de mange album fra Libra Records, som i år markerer, at Satoko Fujii fylder 60 år.

***  /  Libra Records  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share