Ida Sand & Stockholm Underground: My Soul Kitchen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Soul er en mange facetteret affære – der er funky soul, blue-eyed soul, neo soul, R&B, New Orleans Soul, Motown m.m.m. – og i Sverige er der især én mand og ét band, der i nyere tid har markeret sig indenfor soulmusikken – Magnus Lindgren og hans Stockholm Underground. På sangerinden Ida Sands nye album, My Soul Kitchen, møder Magnus Lindgren og hans undergrundsband den svenske funkscenes ubestridte mestre – Nils Landgren & his Funk Unit. Af samme grund er der her lagt op til fest. Og fest er der vitterligt på det meget stilbevidst gennemførte album, som nok har den kvindelige vokalist i den centrale position, men som også er kendetegnet ved et teknisk højt instrumentalt niveau. Bedst illustreret i versioneringerne af Stevie Wonders Please Don’t Hurt My Baby og Ray Charles’ I Believe To My Soul. Man fornemmer ganske klart, at Ida Sand nyder genren, dens glød og varmegrad, og i de to nævnte (og andre) numre demonstrerer hun overskud, overblik og sans for swing og swung. Albummet er af samme grund meget medrivende.

**** / ACT Music / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share