Kajsa Vala: Tomorrow Is Not Lost

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Dansk / islandske Kajsa Vala er et nyt, stort singer-songwriter-talent. En ung, kvindelig kunstner med en raffineret lyrisk åre, en på en gang stærk og sårbar sangstemme og et kompositorisk / instrumentalt overskud – teknisk såvel som kunstnerisk. Med dét som udgangspunkt fremelsker sangskriveren / sangerinden / guitaristen en særegen blanding af rock, folk og country. Dét udløste efter hendes koncert på SPOT-Festivalen i Aarhus i maj i år fem stjerner. Men nu foreligger hendes nye album – Tomorrow Is Not Lost – og selv om det, for mig at høre, ikke svinger sig op på fem stjerner, er det et absolut lytte- og bemærkelsesværdigt album. Ikke helstøbt, men så absolut vellykket, solidt og troværdigt. Helt generelt er det præget af en autenticitet, naturlig udtrykstrang og smertelig erfaring. Alene dét gør, at jeg finder albummet interessant. Der er, som jeg ser og hører det, ikke i Kajsa Vala et show off, men en ydmyg trang til at udtrykke sig. Og det sætter sit præg på klangen i de ti sange, der i flere tilfælde har karakter af ballader. Første skæring, Here Comes Winter, ”lugter” af jagt på spilletid, men for mig at se og høre er det de efterfølgende numre, der har det langtidsholdbare potentiale.

****  /  Songcrafter Music  /  45 min  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share