Andrew Cyrille: Lebroba

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er et uhyre fascinerende album, jazztrommeslageren Andrew Cyrille her ligger navn til. Et album, der for første gang bringer de to koryfæer – trompetisten Wadada Leo Smith og guitaristen Bill Frisell – sammen. Alle tre har ganske vist for mange, mange år siden haft deres ECM-debut, men nu står de her, for første gang sammen, og jeg er bjergtaget. Over sanseligheden, luftigheden og tyngden i deres fælles musik. Måske især over Cyrilles generøsitet og evne til at give de andre plads. Alle tre er kreative sjæle, uafhængige tænkere, teknisk dygtige musikere og kunstnerisk rutinerede ditto. Og alligevel er jeg imponeret, for de tres musik er tilbageholdende og samtidig virtuos, elegant og kraftfuld. Den er sensitiv og ekspressiv. Rummer referencer til vestafrikansk musik, blues og trommehistorik og er næsten stoflig i sin karakter (især det godt 17 minutter lange stykke, der er en hyldest til Alice Coltrane) og samtidig målrettet, viljestærk og insisterende – hvis man kan sige det om musik.

**** / ECM Records / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share