A/B Trio: Trilioquy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den canadiske jazztrio, A/B Trio, har tidligere udsendt et album, Out West, hvorpå Mike Murley gæsteoptrådte. Nu udsender trio så et nyt album, Trilioquy, hvorpå trompetisten, Kevin Turcotte, gæsteoptræder. Og der er ingen tvivl om, at han – med sin vidtrækkende rutine – tilfører trioen en ny, vital energi. De tre plus en’s musik er en moderne, seriøs, men også lettere legesyg form for instrumentaljazz, der leger med rytmikken, baserer sig på tankevækkende melodier og udfolder sig ekspressivt. Vel danner trioen – trommeslageren Thomas Bennett, bassisten Josh McHan og saxofonisten Dan Davis – fundament i musikken, men det er Kevin Turcottes ciseleringer på toppen af det hele, der gør musikken til det, den er. Det meste af musikken er rytmisk intens, kontrastfyldt og krævende, giver plads til såvel soli som sammenspil og læner sig op af en swingende form for blues – men giver altså også lytteren noget at fortære, fordøje og grunde over: en form for kompleksitet at tage stilling til.

****  /  Chronograph Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share