Gabsky: Du och Jag

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Herboende, svenske Johan Gabsky, udgiver med Du Och Jag et umiddelbart fængende, men også ret konventionelt singer-songwriter popalbum: en samling af sange og musik, der uvilkårligt sender tankerne tilbage til flere af de svenske navne, der igennem de sidste tre årtier har udsendt plader, vi – i hvert fald i Danmark – har voldhørt. Titelnummeret på Gabskys nye album, er for eksempel som skabt på baggrund af en afprøvet, svensk hit-skabelon, hvorfor det også i mine ører fremstår som kalkuleret. Men der er andre numre på albummet – numre som Alla Kärlekens Makter og Midsommarnatt – der er mørkere og mere særegne om end de – igen i mine ører – minder om et slægtsskab med amerikanske Tom Verlaine. Det er bare et slægtsskab af væsentlig større dybde! De numre har mere kant og karakter. Tekstuelt såvel som musisk. Men uanset hvad, står det klart, at Gabsky står på skuldrene af den etablerede og ofte virkeligt gode og begrundet stolte, svenske popsang. Og at han selv har noget at byde på – bl.a. sammen med sit kor: Nanna Lüders, Lone Selmer Roar og Rikke Lie Flensburg.

****  /  No Way Production  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share