Josh Sinton’s Predicate Trio: Making Bones

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzsaxofonist, Josh Sinton, har med sin Predicate Trio skabt et værk, der fint balancerer mellem freejazzen og kammerjazzen. Musikken flyder så at sige som fra en stream of unconsciousness, men lyder – i kraft af instrumenteringen også som en civiliseret og dog avantgardistisk form for kammerjazz. Med sig på albummet, der egentlig har titlen – making bones, taking draughts, bearing unstable millstones pridefully, idiotically, prosaically – har Josh Sinton cellisten, Chris Hoffmann, og trommeslageren, Tom Rainey, og med den konstellation skaber han et sindsoprivende, til tider medrivende, til tider kaotisk, uoverskueligt lydlandskab, der i kraft af celloen har jordforbindelse, men i kraft af saxofonen også grandiose ud- og indfald, som både kan forekomme fokuserede og stærkt associative. Musikken er dynamisk, næsten dæmonisk og for lytteren meget krævende, fordi trioen ikke har søgt det skønne, men det dramatiske. Ikke desto mindre er der meget at hente på albummet, der er meget særegent.

*** / Iluso Records / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share