Lawful Citizen: Internal Combustion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Lawful Citizen er et Montreal-baseret jazzrockorkester, som med Internal Combustion, har skabt et monster af et ekspressivt (for ikke at sige aggressivt) værk med tenorsaxofonen som det altdominerende, sønderrivende instrument. Albummet, der består af ni skæringer, er som ét sammenhængende hele – om end især de fire skæringer, der indgår i Internal Combustion Suite (med undertitlerne I, II, III og IV) træder frem som et særskilt hele. Det fremherskende udtryk – fra ende til anden – er sammenhængende, sine steder præget af tiltrængte heller, sine steder af markante udbrud, som nok momentant er forførende, men også i længden mere end almindeligt udfordrende. Generelt er der noget melodiøst over udtrykket, men også noget nær ved og næsten avantgardistisk, som var de fire musikeres mål at skabe et særegent og hårdkogt miks af freejazz og hardrock. Udtrykket er fascinerende, medrivende og – som nævnt – udfordrende. Men netop også en anelse anstrengende – selv om det teknisk / kunstneriske niveau ikke kan påtales.

***  /  Evan Shay  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share