Collective Order: Volume 3

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Som titlen antyder, er dette album det tredje fra Collective Order – ensemblet som i hjemlandet, Canada, af gode grunde kaldes en supergruppe. Det store kollektiv, består af nogle af landets pt. fremmeste jazzmusiker, og på Volume 3 en line-up på ikke mindre end 21 af disse fremragende musikere, som tilsammen udgør et fascinerende sammensurium af temperamenter, kvaliteter og forcer. Kollektivets musik er mange facetteret, rig – en form for moderne jazz, som i flere tilfælde er laid-back, vokalt baseret og (ind)dragende. Musikken er ikke forceret, ikke overplastret med udtryk og teknisk krævende arrangementer, men økonomiseret, raffineret og fokuseret. Det er dét, der gør albummet så stærkt, tilgængeligt og ”likeable”. De 13 numre er skrevet af 13 forskellige kollektivister, som hver især har udvalgt musikere til forløsning af netop deres numre, og dét gør udtrykket varieret og farverigt. Tilfører elementer af folk og klassisk kammermusik. Hvad det så er, der gør, at det hele forekommer som ét hele, skal jeg ikke kunne sige, men kollektivet må internt have nogle klart formulerede visioner, for lortet hænger sammen.

****  /  Eget selskab  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share