Alvin Queen Trio: OP – A Tribute to Oscar Peterson

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Tilhører man en generation eller et segment, der ikke stødt ind i den canadiske jazzpianist, Oscar Peterson (1925-2007), bør man (for sin egen skyld) tage på opdagelse i hans virtuose efterladenskaber. Enten ved at gå til kilden selv, eller ved eventuelt at lytte sig ind på andres fortolkninger og hyldester. Man kan f.eks. orientere sig via amerikanske Alvin Queens trio, som med OP netop har udsendt en meget fin og reel hyldest. Jazztrommeslageren (der selv, sammen med Niels-Henning Ørsted Pedersen spillede med Oscar Peterson) og hans danske trio, der i øvrigt består af Zier Romme Larsen på klaver og Ida Hvid på kontrabas, har således med dyb respekt for mesteren selv skabt et meget lytteværdigt album med versioneringer af blandt andre ni af Oscar Petersons udødelige standards – numre som Sushi, Soon og Nightingale – og andre numre, der indgik i repertoiret. Meget kendetegnende suges man ind i melodierne, harmonierne, arrangementerne, hele set-up’et og det swingende lydbillede, fordi det er så godt gennemtænkt og gennemført. Og man må lade de tre, amerikaneren og de to unge danskere, at de balancerer fint mellem respekten for arven og den dynamiske fornyelse heraf. OP er et absolut lytteværdigt jazzalbum.

**** / Stunt Records / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share