Annie Chen Octet: Secret Treetop

Please follow and like us:

  • 7
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den kinesiske jazzsangerinde, Annie Chen, er nok det tætteste, man i Riget i Midten kommer en jazzdiva. Men selv om der nu om dage både i hjembyen, Beijing, og i eksempelvis Shanghai er rig mulighed for at optræde med hendes jazzmusik, har hun valgt at bosætte sig i New York, og her har den innovative og sofistikerede komponist, sangskriver og sangerinde – som åbenlyst lader sig inspirere af musik fra mange lande – samlet sin egen oktet og med den udgivet det særegne vokaljazzalbum, Secret Treetop, hvorpå hun både synger på engelsk og kinesisk. Bag sig har hun den polske guitarist, Rafal Sarnecki, den japanske violinist, Tomoko Omura, den canadiske trompetist, David Smith, og amerikanerne – pianisten Glenn Zaleski, saxofonisten Alex LoRe, bassisten Mat Muntz og trommeslageren Jerad Lippi. Det særegne ved albummet – udover det, at Annie Chen både synger på engelsk og kinesisk – er f.eks., at man i hendes vokaljazz fornemmer hendes klassiske baggrund, hendes interesse for traditionel musik (musik fra Balkan, Østeuropa, Tyrkiet, Japan, Kina) og hendes udtalte forkærlighed for det store jazzorkesters udtryk og spændvidde. Foruden hendes oprindelige kærlighed til Sarah Vaughan.

****  /  Shanghai Audio&Video Ltd.  /  60 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 7
  • Share