Vestbo Trio: Gentlemen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Selv kalder den aarhusianske trio sit debutalbum, Gentlemen, for ”Cool instrumental music, recorded in superior sound quality, and wrapped in stunning artwork.” Der er da heller ikke tvivl om, at Michael Vestbo (guitarer), Eddi Jarl (trommer og percussion) og Jesper Smalbro (el- og kontrabas) har investeret både kræfter, tid og penge i deres album. De har åbenlyst været ambitiøse, og ikke bare det. De har også formået at lave et album, der både er gennemarbejdet og lytteværdigt. Vel er det en form for enkel kammerjazz, de har lavet, men jazzen har i deres tilfælde fået en moderne, varm glød og kant. Den er både blevet intim og dynamisk. Der er i alle tilfælde tale om originale ballader, men flere af disse giver også associationer til andre, nutidige, sfæriske jazzbands (især nordiske) og i enkelte tilfælde til den særlige form for indiefolk, som eksempelvis Ry Cooder til tider har skabt. Albummet er optaget i Mark Knoflers British Grove Studio i London og vidner i enhver forstand om ambitioner. Kompositioner og deres forløsning fascinerer, produktionen er eminent, godt mikset af Dennis Ahlgren og mastered af Bob Katz. Begge har de bidraget med et internationalt tilsnit.

**** / Dog Hound Records / 37 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share