Alister Spence and Satoko Fujii Orchestra Kobe: Imagine Meeting You Here

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Australske Alister Spence og japanske Satoko Fujii har tidligere spillet, indspillet og udgivet avantgardejazzmusik sammen. Men med Imagine Meeting You Here føjes endnu et kapitel til det oversøiske samarbejde. Albummet består af en suite i fem dele skrevet af Alister Spence til pianisten Satoko Fujiis store (15 mand) orkester. Men skrevet således, vel at mærke, at det fra start har været ophavsmandens intention, at værket skulle improviseres frem. Hvad der så er komposition, og hvad der er improvisation – dét er som lytter vanskeligt at vurdere. Men sikkert er det, at Imagine Meeting You Here er et værk, der stilmæssigt er avantgardistisk, og et værk der konstant bryder med vante genregrænser. Det er musik, der i den angelsaksiske verden kaldes ”cutting edge”, og som i hvert fald byder på nye opdagelser, kompleksiteter og teknikaliteter. Udtrykket er energisk, fyldigt og rytmisk, sine steder næsten cinematisk dramatisk, sine steder helt uregerlig – som en krøllet hårpragt, der ikke lader sig civilisere.

*** / Alister Spence Music / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share