Cannonball Adderley: Swingin’ in Seattle

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzsaxofonist, Cannonball Adderley (1928-1975), blev kaldt ”The New Bird”, fordi han fremstod som den åbenlyse arvtager efter Charlie Parker, da han døde i 1955 (i en alder af bare 34 år). Cannonball Adderley var den nye, frie fugl, som det sultne jazzpublikum kunne knytte forhåbninger til. Han kom da også til at spille med så betydende navne som Oscar Pettiford, Miles Davis og John Coltrane. Men Swingin’ in Seattle er alligevel en anden deal. Musikken på det album er aldrig tidligere blevet udgivet, men her hører man – på live-optagelser fra The Penthouse jazz club i 1966 og -67 – Cannonball Adderleys egen kvintet, som udover kapelmesteren talte broderen, Nat Adderley på kornet, Joe Zawinul på klaver, Victor Gaskin på kontrabas og Roy McCurdy på trommer – selvsamme besætning som i oktober 1966 indspillede albummet Mercy, Mercy, Mercy! Live at The Club (det udkom i 1967 på Capitol Records). Og det fascinerende er altså, at vi her får adgang til live-materiale fra et orkester, der peaker. Deluxe-udgivelsen og musikken er en fryd, dynamikken musikerne imellem imponerende, stemningen intens, musikken sprudlende.

***** / REEL to Real Recordings / 73 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share