Joe Lovano: Trio Tapestry

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzsaxofonist, Joe Lovano, er en rutineret herre. Han har 66 år på bagen, har spillet med et hav af koryfæer, været involveret i masser af koncerter og indspillet masser af plader. For eksempel har han over fire årtier medvirket på flere plader hos tyske ECM, men Trio Tapestry er hans første på selskabet i eget navn. Med sig på denne altså ekstraordinære plade har han pianisten Marilyn Crispell og trommeslageren Carmen Castaldi foruden elleve nye kompositioner, som han selv betragter som de mest intime og personlige, han til dato har indspillet. Uden at kende hele hans bagkatalog vil jeg sige, at jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Trio Tapestry er lyrisk, spirituel, delikat, luftig og let. På én gang enormt enkel og samtidig mange facetteret og detaljerig. Musikken er nok moderne, sfærisk og søgende jazz, men den har netop også diskrete elementer af noget intimt og personligt. I min optik er albummet ekstraordinært og formfuldendt, at jeg ikke vil tøve med at kalde det Lovanos bedste til dato! De tre musikere skaber, som ligeværdige partnere, et dybt fascinerende lydtæppe, der sine steder animerer til meditation, sine steder til opvakt og opmærksom lytten.

***** / ECM Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share