Mats Eilertsen: And Then Comes the Night

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den norske jazzbassist, Mats Eilertsen, har medvirket på flere udgivelser fra ECM – blandt andet på studieindspilninger med Tord Gustavsen, Trygve Seim, Mathias Eick, Nils Økland og Jakob Young. Men samtidig har han formået at holde liv i mange af sine egne projekter – blandt andet en trio, som han nu efter ti år albumdebuterer med. Debuten hedder And Then Comes The Night (opkaldt efter en roman af den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson), og trioen, der i øvrigt består af den norske jazztrommeslager, Thomas Strønen, og den hollandske jazzpianist, Harmen Fraanje, påviser, at dens sammenspil er eminent. Albummet er således fantastisk smukt, præget af et næsten overnaturligt godt sammenspil og af nogle helt originale, sfærisk smukke og karakterfyldte kompositioner, som forløses med tilsyneladende lethed og virtuositet. Numre som After the Rain og The Void rummer alt det, der gør et moderne triojazzudspil mesterligt. Og de er vel at mærke – som resten af numrene – blevet til på baggrund af kompositoriske skitser, der i studiet er blevet raffineret i et sublimt sammenspil.

***** / ECM Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share