Ralph Alessi: Imaginary Friends

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazztrompetist, Ralph Alessi, har fortjent både modtaget anmeldernes ros og publikums applaus for sine første udgivelser på ECM – Baida (2013) og Quiver (2016). Begge plader var, som anmelderen i The New York Times skrev, båret af “elegant præcision og kraft”. Anmelderen vil kunne genbruge disse ord, når han hører Alessis tredje ECM-album, Imaginary Friends. Herpå hører man nemlig Alessi i en kraftfuld, styrende og dog åben position, hvorfra han sammen med Ravi Coltrane på sax, Andy Milne på klaver, Drew Gress på bas og Mark Ferber på trommer forløser sin egen, nye og dybt originale musik. De ni kompositioner er uimodståelige, på én gang insisterede og afventende, spændt ud i et magnetisk felt, der både rummer en bred vifte af nuancer, farver og temperaturer. Trompet og sax står fint, side om side. Og begge understøttes de med akkuratesse af klaver, bas og trommer. Flere af numrene er som spændingsopbyggende elementer, der ikke nødvendigvis følges af forløsning – det gælder f.eks. et nummer som Improper Authorities – men netop dét giver albummet som helhed en vibrerende nerve, der ansporer til gentagne aflytninger.

**** / ECM Records / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share