Jim Brenan 11 feat. Chris Andrew: 50/50

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den canadiske jazzsaxofonist, Jim Brenan, har med sit nye album, 50/50, begået en lille genistreg. Albummet består således af otte originale, ekspressivt pågående numre, der forløses af et 11 mand stort orkester plus Chris Andrew på rhodes. Musikken har en iboende effektivitet, pondus og nerve, og det skyldes både kompositionerne og det, at de er skrevet til og forløses af et stort akustisk orkester – rytmesektion og blæsere – som tilfører en kraftfuldt, groove-baseret sound. Orkesterets medlemmer er selvfølgelig udvalgt med møje og afspejler Jim Brenans ønske om, at skabe noget, der vidner om en variation af musiske hoveder, som i samlet flok fremstår som spraglet og dog naturligt sammenhængende. Der er lagt sjæl og energi i forløsningen og både sammenspil og soli fungerer upåklageligt – selvfølgelig takket være de klare visioner, som komponisten og kapelmesteren har haft.

**** / Death Defying Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share