Ben Webster: Ben Webster’s First Concert in Denmark

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det danske jazzlabel, Storyville Records, udsender med dette album optagelserne fra tenorsaxofonisten Ben Websters første koncert i Danmark. Koncerten fandt sted i januar 1965 i Koncertsalen i Radiohuset i Rosenørns Allé, og optagelserne er både kunstnerisk jomfruelige og teknisk imponerende – selvfølgelig fordi salen og optageudstyret var datidens bedste! Det kuriøse er imidlertid, at Ben Webster, der ikke brød sig om at flyve, var længe om at tage til Danmark. Han havde spillet i længere tid i London, før han tog videre over Kanalen og landede i København – på sit første stop i det kontinentale Europa. Og her, i Danmark, bosatte han sig. Af mange grunde, men ganske givet også fordi, han i pianisten Kenny Drew, bassisten Niels Henning Ørsted-Pedersen og trommeslageren Alex Riel fandt gedigen back-up. Materialet er standards, numre som Webster kunne lide, hans sidemen kunne spille og publikum satte pris på. Derfor gik alt i op en højere enhed, selv om det på mange måder var med livrem og seler, det hele blev fremelsket. At musikken på albummet slutter lidt brat skyldes, at live-optagelserne måtte afbrydes p.g.a. Pressens Radioavis.

**** / Storyville Records / 36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share