Dave Young: Lotus Blossom

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE En interessant ting ved Dave Youngs nye album er, at det er blevet til på en ret afslappet og uprætentiøs facon. Den legendariske jazzbassist var i studiet for sammen med landsmanden, pianisten, Renee Rosnes, at indspille sit (hævdede han selv) sidste album, One Way Up, men han måtte på et tidspunkt erkende, at der var tid til overs. Produceren, Roberto Occhipinti, opfordrede ham til at invitere et par venner og kolleger ind og lave spontane optagelser i den resterende studietid, og dét gjorde han. Inviterede folk som Reg Schwager og Bernie Senensky ind for sammen med Renee Rosnes, Terry Clarke, Kevin Turcotte og Perry White, som var der i forvejen, at indspille (skulle det vise sig) yderligere syv numre – på Lotus Blossom præsenteret i kronologisk orden som de blev optaget, i næsten alle tilfælde i form af ”first takes”. Balladerne er standards – såsom Dexter Gordons Fried Bananas, Charlie Parkers Red Cross og Billy Strayhorns Lotus Blossom – og kendetegnende for alle syv numre er, at musikken fremstår spontan, afslappet og ærlig. Man er således ikke i tvivl om, at det er en stor sum af rutine, spilleglæde og virtuositet, der har mødt hinanden i studiet. Musikken er dynamisk og absolut levende.

**** / Modica Records / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share