Elena Setién: Another Kind of Revolution

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er et både usædvanligt og forrygende flot album, den katalansk/spanske singer-songwriter, Elena Setién (der er uddannet på RMC i København og fortsat bor i Danmark), nu udsender. Et gennemarbejdet, kantet og mørkt singer-songwriter-album, som først forekommer lige skævt nok, men som ved gentagne aflytninger åbner sig mere og mere med en både lyrisk og musisk tyngde. I pressematerialet fortæller Elena Setién, at hun er inspireret af Laurie Andersson, og dét tror man på. Another Kind of Revolution fremstår nemlig som et modigt, originalt og stærkt individualistisk projekt, som ikke desto mindre sender tankerne i retningen af flere af Laurie Anderssons projekter. Særligt falder denne anmelder for melodisk mørke numre som Another Kind of Revolution, She Was So Fair og Window Night. På de to førstnævnte numre medvirker, med fin effekt guitaristen Steve Gunn. Ellers betjener Elena Setién selv de fleste instrumenter, ligesom hun selv synger på alle numre. Albummet må genrebetegnes som indie-pop, og det er blevet et, jeg spiller igen og igen, med glæde. Jeg elsker det. Det kantede, det mørke. Det lyriske, det melodiske.

**** / Thrill Jockey Records / 38 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share