Moppa Elliott: Jazz Band, Rock Band, Dance Band

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Moppa Elliott er indbegrebet af det, man kalder en ”rising star”. Vel er han 40 år, men det er ikke uden grund, at den amerikanske bassist, komponist og arrangør i 2017 og 2018 er blevet DownBeats ”Rising Star Composer”, ”Rising Star Bassist” og ”Rising Star Arranger”. Lyt engang til hans nye tredobbelte album (på vinyl – på CD er materialet samlet på to skiver) – Jazz Band, Rock Band, Dance Band – og du vil forstå, hvorfor (selv om jeg personligt keder mig en anelse under lytningen). Den vidtfavnende musiker optræder her med tre orkestre, jazzorkestret Advancing on a Wild Pitch, rockorkesteret Unspeakable Garbage og danceorkesteret Acceleration Due to Gravity. Udgivelsen giver (det ligger næsten i kortene) adgang til at høre, hvor vidtfavnende et interesse- og virkefelt, Moppa Elliott har. Det kan godt være, at han oprindeligt er rundet af navne som Cecil Taylor, John Coltrane og Igor Stravinsky, men selv folder han sig ud i mange andre retninger og genrer – og det med tilsyneladende lethed. Jazz Band, Rock Band, Dance Band byder både på velturneret swing, jazzrock og dancejazz.

*** / Hot Cup Records / 112  min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share