Nordic String Quartet: Pelle Gudmundsen-Holmgren – Complete String Quartets, vol. 1

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Nordic String Quartet er en koncentreret samling af talent; en kvartet, der fremtidssikrer den klassiske musik, fordi den med teknisk snilde, kunstnerisk spændvidde og sans for god selvpromovering har taget et første afgørende afsæt på springbrættet og allerede nu befinder sig i en stejl, opadgående kurve. Hvor høj springet bliver er pt. vanskeligt at afgøre, men det blotte afsæt aftvinger respekt. For Heidrun Petersen (violin), Mads Haugsted Hansen (violin), Daniel Eklund (viola) og Lea Emilie Brøndal (cello) har for længst – endda inden deres debutkoncert fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium – skabt sig et navn. Og det navn vil kun blive yderligere understreget med kvartettens debutalbum. Complete String Quartets – med efternavnet, vol. 1 – lover endda en opfølgning! Og, skal jeg hilse og sige, lover godt! For kvartetten tager ikke det lette valg, men debuterer med musik af Pelle Gudmundsen-Holmgren – og profilerer sig altså med helt moderne, kompleks og vanskeligt tilgængelige partiturmusik. Musikken er præget af en insisterende energi, en løsrivelsestrang, en nysgerrighed, absurditet og samtidig stringens. Det er dét, der gør den så uomgængelig. Men det, der gør albummet uomgængeligt, er kvartettens tilsyneladende lette tilgang til materialet. Man fornemmer en oprigtig glæde ved udforskningen heraf. Og – som tidligere nævnt – en teknisk snilde og kunstnerisk spændvidde, som er yderst interessant.

**** / Dacapo Records / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share