Chris Potter: Circuits

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzsaxofonist, Chris Potter, skifter efter nogle år hos tyske ECM Records til britiske Edition Records – og dét med et album der understreger, at groovet er hans foretrukne udgangspunkt. Med sig på det nye, medrivende jazzalbum har han en stærk besætning bestående af James Francies på keys, Eric Harland på trommer og Linley Marthe på elbas. Og sammen skaber de fire altså et seriøst bud på, hvad moderne, instrumental og groovy jazz kan være. Musikken er dynamisk, vibrerende og tilsyneladende skabt uden synderligt besvær. Den er teknisk og kunstnerisk på højt niveau og markerer ifølge Potter selv en voksende trang til at vende tilbage til det moderne swing efter nogle år i den mere sfæriske del af jazzen. Circuits er ren energi kombineret med ciseleringer, der konstant åbner flere, nye lag i musikken. Og især skal kapelmesterens egen håndtering af saxofonen fremhæves som virtuos, en alf der danser på et solidt og næsten formfuldendt fundament af vellyd.

**** / Edition Records / 62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share