Louise Juul: Rebekkavej

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Da den aarhusianske singer-songwriter, Louise Juul, i 2007 pladedebuterede med let ”Me Grow” (12 engelsksprogede sange), foreslog Gaffas anmelder, forfatteren Leonora Christina Skov, at Louise Juul fremadrettet skiftede sit skoleengelske ud med et sprog, hun mestrede. Om Louise Juul har hæftet sig ved udsagnet, skal jeg ikke kunne sige, men ”Rebekkavej” (hendes tredje plade) består som det første fra singer-songwriterens side af (12) dansksprogede sange. Hvor Leonora Christina Skov fandt debuten fantasi- og personlighedsforladt er der kommet mere kant og sproglig styrke over 3’eren. To singler fra albummet er allerede blevet udsendt – ”Bare os to” og ”Før det er for sent” – og har begge fået airplay. Men personligt finder jeg pop-ballder som ”Jeg er klar nu” og ”Efterårsmorfin” mere helstøbte og originale. Teksterne er hverdagsagtige, enkle – ikke lyrisk formfuldendte – men klart bedre end de engelske. Og da kompositionerne / musikken samtidig er blevet mere moden og sikker, er resultatet et skridt op ad rangstigen.

*** / Target Records / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share