Nguyên Lê: Streams

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Med den vietnamesisk/franske jazzguitarist, Nguyên Lê, er der notorisk lagt op til et genremiks, man kan kalde worldjazz. Sådan har det altid været med Nguyên Lê, og sådan er det med hans nye plade, Streams. På tredje årti blander franskmanden med de vietnamesiske rødder jazz og verdensmusik på en særegen vis. Denne gang tilføjer han endda elementer af indisk og afrikansk rytmik, og det gør hans nye musik ganske uforlignelig. Komponistens/guitaristens forbindelse til jazzen skinner ganske vist også mere åbenlyst igennem, men samtidig tager han også mere og mere målrettet og sikker fat i det, man kan kalde en imaginær form for orientalsk folkemusik. Og netop dét – kombinationen af jazzen, det orientalske tradition og den indisk, afrikanske rytmik – gør Streams unik. Selv føler jeg mig især ramt af et ekspressivt og muntert nummer som Bamiyan, men også af et komplekst, guitarbaseret jazzrocknummer som Swing a Ming. Disse numre, og flere andre, viser, at Nguyên Lê formår at samle sine tråde og styrke sit udtryk.

**** / ACT Music / 48 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share