Nanook: Ataasiusutut Misigissuseq

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det grønlandske indie-prog-rock-band, Nanook, har på hjemmefronten salgstal, der i Danmark matcher Kim Larsens salgstal for ”Midt om natten”. Nanooks første fire album har alle, indenfor en horisont på ti år, solgt mere end 5.000 eksemplarer (i et land med bare 56.000 indbyggere), og der er ingen grund til at tro andet, end at dette deres femte album vil følge trop. For albummet er eminent, af internationalt format, godt produceret, godt tænkt, godt formidlet. Effektivt, ekspressivt og eminent, simpelthen. ”Ataasiusutut Misigissuseq” byder, som titlen antyder, på grønlandske sange – iklædt moderne indie-pop-prog-rock-gevandter, der dog tydelig lader den grønlandske tradition skinne igennem. Faktisk har bandet kun skrevet og udgivet på grønlandsk – men skiftede det til engelsk, ville internationale selskaber givet stille sig i kø. Alligevel skriver, indspiller og udgiver bandet kun på grønlandsk. Og det til trods har dets musik indbragt adskillelige priser og turneer i Asien, Nordamerika og Skandinavien. De centrale kræfter i bandet er brødrene Frederik og Christian Elsner, som er en del af en helt afgørende familie i moderne, grønlandske kunst og kultur. De ejer Grønlands eneste musikforretning, driver pladeselskabet Atlantic Music, står bag Akisuanerit Festivalen i Nuuk og optræder i 2019 på Roskilde Festivalen i – Roskilde – heldigvis!

**** / Atlantic Music / 42 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share