Eivør: Live in Tórshavn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Færøske Eivør er en af vor tids allerstørste, nordiske popsangerinder. Ikke en mainstreamsangerinde. Nej, en helt særegen kunstner, der er rundet af den barske, stormomsuste, nordatlantiske natur; af horisonten; udsynet; den ofte tilbagevendende tåge, men også udlængslen og klarsynet. For klar er hun. Klar i mælet. Idet hun synger med en helt og aldeles krystalklar stemme – på færøsk og engelsk – og indfanger enhver lytter i sit helt igennem originale miks af lyse toner og nordisk melankoli og mørke. Hendes nye dobbeltalbum, Live in Torshavn, bekræfter det bare. For herpå hører man hende i sindssygt smukke, facetterede og storslåede numre som Mjørkaflókar, Verd Mín og Trøllabundin. Og titlerne? De er faktisk meget sigende: Eivør er vitterligt forbundet til det nordatlantiske øsamfund, selv om hun også – som følge af sit enorme talent – er ved at blive et verdensnavn med turnéer rundt i alle kroge og afkroge, hvor hun tryllebinder med sit færøske såvel som engelske. Hun er forankret i sin hjemstavn, men er også en stor, international stjerne in spe. Som sanger og sangskriver helt enestående god! Dét bekræfter livealbummet fra Tórshavn – et album, som jeg ganske givet vil værne om, selv om et årti og to.

***** / Norse Music / 75 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share