VEIN & Norbotten Big Band: Symphonic Bop

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE VEIN er en spændende, schweizisk jazztrio. En trio, der konstant rykker grænserne for, hvad jazz er og kan. Således også på og med sit nye album, Symphonic Bop. Herpå har trioen indgået et samarbejde med innovative svenske Norbotten Big Band, og resultatet er et groovy, mange facetteret, næsten symfonisk, under alle omstændigheder meget ekspressivt udtryk, der emmer af dynamik, kraft og friskhed. Hist og her er der elementer af kammerjazz i musikken, men for det meste er det de store udladninger, der præger lydbilledet – big band jazz af den endog meget fyldige slags. Al musikken er skrevet af trioens medlemmer, og pianisten, Michael Arbenz, har så arrangeret det hele for trio og big band. Og dét har han gjort med snilde. Man fornemmer således, at han i sine arrangementer både har haft blik for helheden og for den enkelte musikers involvering i udtrykket. Ingen af musikerne har han glemt, alle har han givet væsentlige positioner, og det er dét, mere end noget andet, der skaber dynamikken i arrangementerne og musikken.

**** / Challenge Records / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share