Tamra Rosanes: Divided Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Tamra Rosanes har tilbragt det meste af sit liv i Danmark, men er født i USA. Derfor kender hun til det med at migrere, og derfor har hun lagt sjæl i sine fortællinger om de danskere, der i starten af forrige århundrede rejste den anden vej og emigrerede til USA. Danmarks ukronede country- og americana-dronning mindes dem med egne, nye, (primært) engelsksprogede sange og med engelsksprogede versioneringer af gammelkendte, danske salmer og sange som I Østen stiger solen op, Der er et yndigt land og Der var en lørdag aften. Hendes egne sange kredser om temaer som afsked og hjemve, splittelse og savn, identitet og rødder. De gammelkendte sange kredser – ja, om hjemlandet, lysets komme og en ødelæggende ensomhed. Generelt vil jeg dog sige, at Rosanes egne, nye numre fungerer bedst. De fremstår mest dybfølte og har næsten alle en fremherskende tone af mørke og alvor, vemodighed og længsel. En sang som Der var en lørdag aften synges til gengæld i en uskøn duet med en uklædeligt forceret Niels Hausgaard. Nej, lad os blive ved Rosanes egne numre – deri er der tyngde, hjerte og sjæl.

*** / 10000 Records / 38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share