Michael Davidson & Dan Fortin: Clock Radio

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Clock Radio er et ret usædvanligt album af den simple grund, at det er skabt af en duo, der spiller på vibrafon og kontrabas. Jeg mindes ikke, at jeg før har hørt en sådan instrumentering foreviget på album, men her sker det altså – med canadierne Michael Davidson og Dan Fortin bag instrumenterne. De to spiller en enkel form for moderne jazzmusik, som nok bygger på kompositoriske elementer, men samtidig understreger deres tilknytning til improvisationsjazzen. Man fornemmer i deres musik en levende ild, en egentlig passion og en åbenlys glæde ved at udtrykke sig. En sensitivitet og styrke. Elementer som tilsammen gør Clock Radio til en fascinerende størrelse. Alligevel finder jeg aflytningen en anelse enerverende. Måske som følge af den på én metalliske lyd, som udgår fra vibrafonen. At jeg personligt har den følsomhed overfor det metalliske, skal naturligvis ikke komme kunstnerne til last. Men jeg kan ikke gøre mig fri af den – trods albummets og musikkens kvaliteter. Det kan andre sikkert. Og fred være med det. De kan sikkert hente større glæde i aflytningen.

*** / Elastic Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share