Ahmed Mukhtar: Visions of Iraq

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Ahmed Mukhtar er født og vokset op i Bagdad, men er i dag en internationaliseret, sand mester på oud og arabiske slagtøjsinstrumenter. Han er uddannet i Bagdad, Damaskus og London. Har fortjent vundet et hav af priser for sin revitalisering af den mellemøstlige / arabiske musiktradition. Og bør også modtage priser for sit nye album, Visions of Iraq. Albummet er således eminent godt, stærkt fokuseret og stringent. Mukhtar demonstrerer både, at traditionerne har stor dybde, og at han selv mestrer dem med virtuositet. Visions of Iraq er, som titlen indikerer, bygget op omkring traditionel irakisk musik, men Mukhtar fornyer denne – for eksempel i et nummer som Fog el-Nakhal (Above the Palm Tree), der er en traditionel, irakisk sang, som forløses instrumentalt med oud, slagtøj og klaver, så den næsten får karakter af moderne, cross-over mod jazz. I andre numre sætter flamenco-guitarer og strygere deres præg på musikken – det sker for eksempel i et nummer som Babylonian Gardens, der næsten bliver som et stykke kammermusik. Visions of Iraq er et uhyre smukt dyk ned i historien.

**** / ARC Music / 52 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share