Diverse kunstnere: Journey to the Middle East

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE ARC Musics nye opsamlingsalbum, Journey to the Middle East, tager, som titlen antyder, lytterne med på en rejse til Mellemøsten. Albummet opsamler enkeltnumre fra tidligere ARC-udgivelser (fra 1998 til 2015) på en slags ”Absolut Middle East”, der giver et momentant vue ud over regionens musiktradition. På albummet er der således musik fra Cypern, Ægypten, Iran, Irak, Israel, Libanon, Syrien og Tyrkiet. Musik, der i alle tilfælde er tæt forbundet med traditioner, men som også i flere tilfælde er opdateringer, moderniseringer, raffineringer. Man møder kunstnere som Hossam Ramzy, Zohreh Jooya, Dastan Trio, Ahmed Mukhtar og The Burning Bush. Og helt generelt må man sige, at de alle leverer musik af høj kvalitet. Højest skatter jeg dog syriske Zein Al-Jundis versionering af den gamle, syriske qadd, Hayyamatni og israelske The Burning Bush’ versionering af den jødiske folkesang, Mi yitneni of. I begge tilfælde er der tale om gennemført smuk og melankolsk musik, der bider sig fast midt i al skønheden og vemoden.

*** / ARC Music / 46 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share