Siobhan Lamb & Suoni Ensemble: The Red Shoes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den klassisk uddannede, britiske komponist og fløjtenist, Siobhan Lamb, har – efter at hun for ti år siden flyttede til Danmark – forelsket sig i dansk kunst og kultur. Derfor er det heller ikke unaturligt, at hun nu har komponeret musik til H.C. Andersens eventyr, De røde sko og vel at mærke med Suoni Ensemble som det forløsende orkester. Ensemblet samlede hun i anden sammenhæng for år tilbage – og alle i ensemblet blev nøje udvalgt ud fra deres individuelle kvaliteter. Ensemblet består foruden Lamb selv af ægtefællen, trompetisten Gerard Presencer, harpenisten Anneke Hodnett, cellisten Samuli Örnströmer, percussionisten Marilyn Mazur og stepdanseren Sindre Postholm. Sammen med Siobhan Lambs Copenhagen International Children’s Choir forløser de nævnte kunstnere den musikalske fortolkning af eventyret, og forløsningen i sig selv er eventyrlig. The Red Shoes er smuk, ny partitur- og kammermusik, sine steder boblende af glæde, sine steder dybt melankolsk, men konstant vedkommende og nærværende, vibrerende af liv og sanselighed. Siobhan Lamb har åbenlyst stor respekt for eventyrforfatteren, men hun formår også at tilføre hans eventyr nogle nye farver, og dét er vederkvægende.

**** / Dacapo Records / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share