Black Flower: Future Flora

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Black Flower er navnet på en belgisk bastard – en ethio-dub-jazzkvintet, der med albummet, Future Flora, markerer sig om en ekspressiv, kunstnerisk magtfaktor indenfor subgenren. Der er noget respektindgydende, aldeles imponerende og dybt fascinerende over orkesterets omgang med materiale og instrumenter, noget forførende, groovy, til tider psykedelisk. Under alle omstændigheder noget hypnotisk kraftfuldt! Future Flora, orkesterets tredje album (efter Abyssinia Afterlife fra 2014 og Artifacts fra 2017), vil således kun cementere orkesterets allerede opnåede position som kritikerrost. Når europæiske musikmedier tidligere har brugt ord som ”uimodståelig”, ”funky” og ”brillant”, tør jeg ikke tænke på, hvilke superlativer, de denne gang skal rulle ud af ærmerne for at beskrive orkesterets musik og niveau. Nathan Daems, Simon Segers, Jon Birdsong, Wouter Haest og Filip Vandebril imponerer simpelthen med deres kreative energi og urbane cross-over mellem vestlig, orientalsk og østafrikansk musik, rytmik og lyd. Vel hører man i musikken ekkoer af Mulatu Astatke og Fela Kuti, men den er også med tilgangen, som man kan kalde bastard-etno, mere kantet og frisk.

***** / Sdban Music / 40 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share