Sven Erik Lundeqvist Trio: First and Foremost

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det, der først og fremmest kendetegner svenske Sven Erik Lundeqvist Trios jazzmusik, er det energiske swing, det tekniske overskud og den overstrømmende kærlighed til genrens rødder. Sven Erik Lundeqvist (klaver), Simon Petersson (bas) og Olle Dernevik (trommer) tager på deres nye album livtag med standards som Thelonious Monks ’Round Midnight, Cole Porters Easy to Love og Sigmund Rombergs & Oscar Hammersteins A Lot of Living to Do, men kobler versioneringerne af disse (og andre standards) med et af Sven Erik Lundeqvists egne, originale numre, First and Foremost. Og den kobling tydeliggør, at trioen har et ærinde. De tre svenske jazzmusikere vil udfordre genrens grundelementer, uden at diskvalificere eller optræde respektløst overfor selvsamme grundelementer. Trioens musik er ekspressiv, teknisk hasarderet. Den har farve, kant og karakter. Fremstår fokuseret. Men er også – i min optik – lidt for teknisk funderet, lidt for lidt optaget af det sanselige, det sensitive, det sensuelle.

**** / Storyville Records / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share