Zier Romme: Stories

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Stories er jazzpianisten Zier Rommes debutalbum. Et album, der vidner om, at Romme og hans kvartet – der i øvrigt består af Pelle von Bülow på guitar, Rune Fog-Nielsen på bas og Rodney Green på trommer – på én gang er groundet og har sans for swing. Materialet på albummet er moderne standards som Herbie Hancocks Tell Me a Bedtime Story, Chick Coreas Tone for Joan’s Bones og Thad Jones’ Quietude. Og alle forløses disse moderne standards med et forfriskende, næsten frejdigt swing. Vel er teknikken højt prioriteret, men jeg efterlades alligevel med det indtryk, at de fire musikere har fornøjet sig under indspilningen, at de har været nærværende og opmærksomme, at de ikke har tvunget eller forceret noget frem, men bare af kærlighed til musikken har favnet den og sendt den videre ud i verden – i en ny, fascinerende forklædning, som vi andre let kan koble os på. Kombinationen af ro og drive gør det at lytte til kvartettens musik til en ren fornøjelse. Især vil jeg fremhæve Rodney Greens trommespil, som perlende frisk, men jeg vil også pointere, at alle fire musikere ydmygt lytter og i den forstand både bidrager til drive og ro.

**** / Storyville Records / 35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share