Jay Anderson: Deepscape

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzbassist og –komponist, Jay Anderson, er en efterspurgt herre, der spiller med høj og lav, ung og gammel, hvid og sort. Han er her, der og alle vegne. På uddannelsesinstitutioner, scener og plader. Alene i det danske selskab SteepleChase’s bagkatalog optræder han (i forskellige konstellationer) på hele 91 album. Og på sit nye – 92. – i eget navn og med et lydbillede, der emmer af strengeleg, virtuositet og rutine. Et par af numrene på det nye album har han selv skrevet, men ellers tager han – med sine fem sidemen – fat på numre af blandt andre Keith Jarrett, Gil Evans, Branford Marsalis, Jim Pepper og Billy Joel. Det ligger implicit i disse navne, at materialet på Deepscape er forskelligartet og af nyere dato. Men i Jay Andersons versioneringer hænger det hele sammen som én substans bundet op omkring kontrabassens dybe resonans og et moderne udtryk. Jay Anderson har åbenlyst sans for det melodiske, sans for sammenspillets kunst og sans for soloens styrke. Alt dét demonstrerer han med overbevisende styrke på Deepscape.

**** / SteepleChase Productions / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share