André Carvalho: The Garden of Earthly Delights

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den portugisiske jazzbassist og –komponist, André Carvalho, har med udgangspunkt i sin base i den amerikanske østkystscenes talentmasse – og inspireret af Hieronymus Bosch’ surrealistiske maleri, The Garden of Eartly Delights – skabt et fascinerende flot, uhyre mange facetteret og sindssygt innovativt jazzalbum. Som maleriet, byder albummet på alskens uforudsigelige scenarier. Og disse betvinges – som ”fortællingerne” i maleriet – med sikker hånd. De i alt 11 musikstykker fremstår både som selvstændigheder historier og som dele af en større, veldisponeret helhed, en stor suite, et egentligt værk. Musikken er på en gang enkel og kompleks, harmonisk og disharmonisk, blød og ekspressiv. Konstant dynamisk, insisterende og kantet – hvorfor man heller ikke bliver i tvivl om hverken ambitionsniveau eller evne og vilje til at omsætte ambitionerne til virkelighed. Sammen med Oskar Stenmark, Eitan Gofman, Jeremy Powell, André Matos og Rodrigo Recabarren skaber André Carvalho en mytisk fortælling af de helt store, som man konstant får lyst til at fordybe sig mere i.

**** / Outside in Music / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share