Eric Alexander: Leap of Faith

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Han er kendt fra den del af den amerikanske jazzscene, hvorpå hard bop og post-bop trives; kendt for sit powerfulde udtryk og sin virtuositet – tenorsaxofonisten Eric Alexander. Alene derfor er det med interesse som udgangspunkt, jeg sætter hans tilsyneladende mere sofistikerede eller avantgardistiske, nye album, Leap of Faith, . På albummet spiller Eric Alexander nemlig kun sammen med bassisten Doug Weiss og trommeslageren Jonathan Blake, og det udtryk, et klaverløst set-up nødvendigvis må give, vækker på forhånd min interesse. Og interessen fastholdes – især i den godt 13 minutter lange Second Impressions, der må betegnes som én lang energiudladning. Vel er musikken udfordrende i al sin enkle kompleksitet, men som en udforskning af instrumenteringens potentiale fastholdes min interesse. Det er som om sammenspillet de tre imellem er organisk, levende og legesygt. Samtidig med, at den akustiske musik helt åbenlyst har et strømførende, intellektuelt lag. Problemet med sidstnævnte er, at musikken forbliver oppe i de øverste celler!

*** / Giant Step Arts / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share