Jaelem Bhate: On the Edge

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Nok er On the Edge hans pladedebut i eget navn, men der er næsten statsgaranti for, at der kommer flere udspil fra hans side i de kommende år. For canadiske Jaelem Bhate er et åbenlyst stortalent udi det at komponere og arrangere musik for stort jazzorkester. Hans musik er mange facetteret; åbenbarer, at han er lige så hjemmevant i den klassiske musik som i jazzen; men også – i dette tilfælde – at han har et sjældent blik for det farvespektrum, som man kan tilføre musikken med en konventionel big band besætning: Alle musikerne får plads, alle er af betydning for det endelig udtryk. Og dén musikforståelse, som det afspejler – kombineret med de faktiske musikeres kvaliteter – resulterer altså i, at On the Edge må kaldes et album af stor styrke; et must for elsker af big band musik. Der er et gennemgående drive i musikken, et strømførende lag af stor styrke, en moden autoritet kombineret med en sprælsk legesyge, som alt i alt giver musikken et komplekst lag af farver, der løfter albummet som helhed op over det ordinære.

**** / FACTOR / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share