Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazztrommeslager og –komponist, Terkel Nørgaard, har gjort lidt af et scoop. Han har således formået at få den amerikanske jazztrompetist, Ralph Alessi, med sig i studiet i forbindelse med indspilningen af sit nye album. Og glæden derved har været så stor, at han simpelthen har måtte kalde sit album With Ralph Alessi. Med sig i studiet havde Terkel Nørgaard i øvrigt også pianisten, Søren Gemmer, og bassisten, Jesper Thorn, men fokus samler sig naturligt nok – i kraft af koryfæets meritter og i kraft af den altdominerende trompeteren – om Ralph Alessi, der med indlevelse og virtuositet sætter liv i de klude, Terkel Nørgaard har komponeret. Musikken er på én gang enkel og kompleks. Ikke på noget tidspunkt forceret. Men konstant ekspressiv. Især hæfter jeg mig ved nummeret, Seventeen, der både i oplæg og forløsning forekommer mig noget nær formfuldendt. Nummeret er pågående, bundsolidt og ekstravagant, idet jeg som lytter får fri adgang til det nøgne, det eksplicitte, fundamentet og alle ornamenterne.

**** / We Jazz Records / 38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share