The OGJB Quartet: Bamako

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Der er nok dem, der vil mene (jeg er én af dem), at den amerikanske jazzkvartet skulle have udtænkt et bedre navn. For hånden på hjertet: Hvem kan huske bogstavskombinationen, OGJB? Navnet er et akronym, forbogstaverne i de fire orkestermedlemmers fornavne: Oliver Lake (saxofon), Graham Haynes (kornet), Joe Fonda (bas) og Barry Altschul (trommer). Og nøjes i pressematerialet bare med at sige, at ”Musikken er chefen, det er derfor, kvartetten ikke er opkaldt efter én af os”. (En tynd forklaring, vil jeg mene). Ikke desto mindre pladedebuterer den ”kreative” kvartet med Bamako – ti svært tilgængelige, originale musikstykker, som dog afspejler, at de fire hver især er teknisk dygtige instrumentalister og tilsammen et organisk hele, der mestrer sammenspillet i improvisationen. Kunstnerisk er musikken udfordrende for lytteren. Men desværre også for rygvendt og selvoptaget. Ikke at den burde have været mere melodisk eller let tilgængelig, men den forbliver tænkt, snarere end følt, og det gør den svær at knytte an til.

*** / TUM Records / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share