Jakob Buchanan: A Language of My Own

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE For få år siden (i 2015) udsendte danske Jakob Buchanan hovedværket (det tør jeg godt kalde det), Requiem, der i enhver forstand var så epokegørende, at det have været svært efterfølgende at genopfinde sig selv. Men nu, fire år senere, er Buchanan her ikke desto mindre med A Language of My Own – et anderledes minimalistisk trioalbum, hvorpå han spiller (flygelhorn og) sammen med Chris Speed (på sax og klarinet) og Simon Toldam (klaver). Stadig er det, han præsterer og præsenterer, smalt, men bemærkelsesværdigt – jeg havde nær sagt intellektuelt. Musikken, som især er båret af blæserne, er mange facetteret og gennemarbejdet, udfordrende og dog enkel. Men altså ikke helt på niveau med musikken på Requiem (mindre kan også gøre det). A Language of My Own rummer syv nye numre, skitser til noget større, som bare foreløbigt er endt i hænderne på trioen (men som – så vidt jeg forstår – udgives senere på året i et større set-up med titlen, On Rosenhill). Det er musikstykker – lad os kalde det kammerjazz – der emmer af autenticitet og nerve, og som er godt ”modtaget” af lydtroldmanden, Jan Erik Kongshaug, i dennes Rainbow Studio i Oslo.

***** / Skirl Records / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share