AKA Trio: Joy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE AKA Trio er et nyt orkester bestående af italienske Antonio Forcione, senegalesiske Seckou Keita og brasilianske Adriano Adewale. Lige så fascinerende kulturmødet de tre imellem må have været i studiet, lige så fascinerende er den musik, der er kommet ud af deres ophold i studiet: Det er musik, der er vidtfavnende, om end domineret af det vestafrikanske islæt, som Seckou Keita må have bibragt. Debutalbummet, Joy, er simpelthen blevet en fornøjelse at lytte til. Det blot tredje udspil fra det lille, men meget ambitiøse walisiske label, Bendigedig, vidner (som især det første album, der også involverede Seckou Keita) både om kunstneriske ambitioner og om en stærk trang til at foranstalte kulturmøder. Dette sidste er også i tilfældet AKA Trio med et dynamisk, kunstnerisk nybrud som følge. Det er som om Bendigedig og AKA Trio tager over, hvor Damon Albarn slap (hvis han ellers har sluppet). Som om deres ambition er at udvikle den rytmiske musik, verdensmusikken. Og jeg må sige, at de lykkes. Joy er et aldeles eminent, originalt og spændende album fra højeste hylde, teknisk såvel som kunstnerisk.

***** / Bendigedig / 43 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share