Diego Figueiredo: Come Closer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den brasilianske guitarist, Diego Figueiredo, har tidligere udgivet tre album på danske Stunt Records. Med Come Closer er det brasiliansk/danske samarbejde oppe på fire album, og stadig forekommer det kunstneriske udtryk mig at tage til i intensitet, nerve og nærvær. Come Closer – der tegner Peter Littauer og Søren Friis som executive producers – er således et meget enkelt, men også meget gribende album, hvorpå sologuitaristen har tre skønne sangerinder på besøg: Cyrille Aimée, Janis Siegel og Chiara Izzi. De tre tilfører instrumentalistens virtuose omgang med både brasilianske og amerikanske standards en særegen, nøgen autenticitet, som klæder materialet. Selv foretrækker jeg de brasilianske sange – Antonio Carlos Jobims standards: Once I Loved, Dreamer og One Note Samba – men også standards af bl.a. Miles Davis, Don Redman og Henry Mancini fungerer fint. Diego Figueiredo har vitterligt en let, ydmyg og teknisk velfunderet tilgang til hele materialet. Men letheden virker mest umiddelbar i versioneringen af Jobims sange.

**** / Stunt Records / 46 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share